Kapelmeester: Ramon ’t Hart

Ramon (Delft, 1994), is zijn muzikale carrière begonnen bij de plaatselijke fanfare in ‘s-Gravenzande, de plaats waar hij het grootste gedeelte heeft gewoond. Hij is daar via een korte omweg op slagwerk, terecht gekomen bij de trombone als instrument. Nadat hij rond zijn 17e de trombone wegens zijn studie een jaar had neergelegd, raakte hij door een klasgenoot gemotiveerd om de muziek weer op te pakken en te gaan spelen bij Harmonievereniging TAVENU te Loosduinen. Aan deze vereniging heeft Ramon zijn filosofie over muziekmaken te danken: er moet, naast een streven naar een zo hoog mogelijk niveau, ruimte zijn voor gezelligheid en plezier. Iets waar hij altijd aan probeert te werken.

Ramon heeft altijd al een voorliefde gehad voor traditionele marsmuziek. Zijn grootvader nam hem al op jonge leeftijd mee naar taptoe’s, concerten en andere plekken waar blaas- en marsmuziek ten gehore werd gebracht. De Egerländermuziek kwam op zijn pad door een invalbeurt bij “Die Hofstädter Musikanten”, een kapel die actief is in en om Den Haag onder leiding van Peter Habraken. Hij werd meteen gegrepen door het volkse karakter van de muziek en de kenmerkende speelstijl. Hij werd als snel lid en is dat nog altijd.

Rond zijn 25ste levensjaar besloot hij dat, na een tijdje werkzaam te zijn geweest als conciërge op een middelbare school, hij graag zijn carrière voort wilde zetten in het muziekonderwijs. Hij studeert sinds 2019 voor Docent Muziek, aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als hoofdinstrument heeft hij sinds 5 jaar trombone ingeruild voor tuba. Sinds hij studeert valt hij regelmatig in als dirigent en tubaïst/trombonist, bij verschillende muziekverenigingen in en om Den Haag. Hij dirigeert sinds augustus 2021, met veel plezier, Die Papendorfer Musikanten. Hij hoopt bij deze vereniging te groeien als dirigent en hoopt, in samenwerking met de leden en het bestuur, deze vereniging naar een hoger muzikaal niveau te brengen.