Die papendörfer Musikanten.
De kapelmeester

De kapelmeester Sebastian Petersen.

Sebastian Petersen studeerde klarinet bij Frans de Jong, voormalig soloklarinettist van het Radio Filharmonisch Orkest, aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar hij in 1998 afstudeerde. Ook kreeg hij de aantekening ensembleleiding.

Daarna studeerde hij verder aan het Rotterdams Conservatorium bij Jan Jansen, klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, met als specialisatie es-klarinet. Tevens volgde hij masterclasses bij de klarinet-solist Walter Boeykens.

Momenteel geeft Sebastian leiding aan het Dordts klarinet ensemble en aan Die Papendörfer Musikanten.
Verder geeft hij nog privé-les aan klarinet leerlingen en geeft daarmee ook concerten.
Sebastian volgt de opleiding tot orkestdirigent hafabra aan de Bourdon Hogeschool in Gouda.

Naast dirigeren en muziekmaken componeert Sebastian ook muziek voor deze ensembles. Zijn inspiratiebronnen zijn onder meer Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Ludwig von Beethoven en Wolfgang Amadeus Mozart, maar ook de heldere en eenvoudige motieven uit moderne jazz en popmuziek.
Bij schrijven van fuga's en canons is Bach de grote inspiratie, met name de lijnen in de polyfonie. Iedere stem(lijn) is even belangrijk. Zo heeft componeren grote overeenkomst met schilderen: voor beide zijn mooie lijnen belangrijk. Sinds November 2018 is hij Dirigent bij de Papendörfer Musikanten. Voor hem betekende het dat hij aan een nieuwe uitdaging begon, Hij stort zich op de Egerländer Musik en wil ook deze kapel tot een harmonisch orkest smeden.